Kaukovalta taipui loppuottelussa ITF-ammattilaisturnauksessa Vaasassa

11.6.2023

Patrick Kaukovallan huipputurnaus $15,000 ITF-ammattilaiskisassa, Wasa Open ´23, päättyi finaalitappioon.

24-vuotias suomalaispelaaja otti täyden hyödyn irti saamastaan villistä kortista etenemällä ensimmäistä kertaa kaksinpelin loppuotteluun ammattilaistasolla. Kaukovalta voitti turnauksessa neljä ottelua, joissa vastustajien maailmanlistasijoitukset olivat 800-900 lukemissa; puolivälierässä Kaukovalta voitti kahdeksanneksi sijoitetun Luca Giacominin (ATP-865) 6-4, 6-3 ja välierässä neljänneksi sijoitetun ruotsalaisen Jonathan Mridhan (ATP-802) 6-3, 7-5.

Loppuottelussa asettui vastaan hallitseva mestari ja kisan korkeimmalle sijoitettu ruotsalainen Karl Friberg (ATP-368). Friberg oli vakuuttava ja tyylitteli voiton erin 6-0, 6-4.

WASA OPENIN KOTISIVUT

Turnauksessa nähtiin Kaukovallan suoritusten lisäksi muitakin ilahduttavia suomalaisotteita; Iiro Vasa ylsi puolivälieriin ja Oskar Antinheimo saavutti uransa ensimmäisen ATP-pisteen sekä nelinpelin välierissä olivat parit Kaukovalta/Vasa ja Vesa Ahti/Aleksi Löfman.